DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042796-1,38%
Rize
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çaykur Rizespor Süper Lig’e Ne Kadar Yakın

Çaykur Rizespor Süper Lig’e Ne Kadar Yakın

ABONE OL
27 Şubat 2023 12:54
Çaykur Rizespor Süper Lig’e Ne Kadar Yakın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değerli spor severler bu haftaki yazımda Çaykur Rizespor’ u mercek altına aldım. Bu haftaki yazımda Rizespor süper lige ne kadar yakın konusunu ele aldım. Şirin bir Anadolu takımı olan Çaykur Rizespor zaman zaman süperlig’de renkli bir takım kimliği kazanan tesisleşmeye giden ve spora önemli yatırım yapan bir kulüp haline gelen Çaykur Rizespor Süperlig’ de kalıcı olmamakta, tabi ki Süperlig’ de kalıcı olmak sadece yıldız oyuncuları alıp pahalı transferler yapmakla yetmiyor. Plan program uzun vadeli çalışma gerekmekte. Bunlarında zaman zaman ilerleyen yazılarımda tek tek siz değerli spor severlere samimi bir şekilde yazılarımda yazmaya çalışacağım.

Şu an TFF 1.Liginde mücadele eden Çaykur Rizespor süperlig’ de çıkma mücadelesi vermekte bu ligde oynamak stratejik olarak gerçekten zor dengeli herkes herkesi yenebilecek güçte ve 6.7 takımında şampiyonluğa oynaması işi bi hayli zorlaştırıyor. Yani birazda planına göre akıllı hareket eden takımlar süperlig’ e çıkacaktır Çaykur Rizespor İlk haftalarda süperlig’ e çıkabilecek bir futbol oynadığını göremedik özellikle kendi evinde daha agresif istekli ve cesaretli oynamak gerekir. Kadro yapılanması sezona başlarken eksikler olduğunu gördük hücum hattında süperlig’ e taşıyacak oyuncuların olmadığını gördük. Şimdi yapılan transferler umut verici ama genel kadro yapılanmasına baktığımız zaman süperlig’ e çıkması zor görünüyor. Yönetim Elinden geleni yapıp transferler yapılıyor ancak teknik heyetin takıma aşıladığı sistem Süper Lige ve rakipleriyle oynayacak olduğu maçlarda bu sistemle sonuca gidilemeyeceğini görüyorum.

Bekleyip rakibi hataya zorlayıp defansif bir sistemle sizin şampiyonluğa ulaşmak sor görünüyor şampiyonluğa oynayan takımlar kendi futbol anlayışını rakibe yansıtır. Çaykur Rizespor da defansif anlayış kontra ataklarla bekleyip rakibi hataya zorlama anlayışıyla zor görünüyor. Hemen hemen bütün maçlarda böyle oynadığını gördüm ama şimdi alınan oyuncular katkı sağlarsa teknik heyet daha cesaretli ve sistemini biraz değiştirebilirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Yoksa bu sistem anlayışıyla devam ederse sor görünüyor… Haftaya başka yazıyla görüşmek umuduyla spor birlik beraberliği sağlayan en önemli faaliyettir.

cropped osmabalci

Bölgenin Araştırmacı Spor Adamı
Osman Balcı
Teknik direktör

En az 10 karakter gerekli
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Laz Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP