DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20719491,33%
Rize
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ovit Dağbaşı Gölü: Rize’nin doğa harikası

Ovit Dağbaşı Gölü: Rize’nin doğa harikası

ABONE OL
18 Eylül 2023 11:52
Ovit Dağbaşı Gölü: Rize’nin doğa harikası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’nin doğal güzellikleri saymakla bitmez bunlardan biri ise Ovit Dağbaşı Gölüdür. Rize’nin ikizdere ilçesinde bulunan göl doğa tutkunları ve gezginleri bekliyor.

 

Peki, Ovit Dağbaşı Gölü nerededir? Ovit Dağbaşı Gölü’ne nasıl gidilir? Ovit Dağbaşı Gölü etrafında imkanlar nelerdir? Ovit Dağbaşı Gölü’nde hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Ovit Dağbaşı Gölü’nün rakım bilgileri nedir? Ovit Dağbaşı Gölü’nün özellikleri nelerdir? Ovit Dağbaşı Gölü’ne dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.

 

Ovit Dağbaşı Gölü, Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan ve Ovit Geçidi yakınlarında yer alan 2733 metre yükseklikteki bir göldür. Bu muhteşem göle ulaşmak için İkizdere-İspir karayolundan Ovit geçidine doğru ilerlerken, sağa yönelen 500 metrelik toprak bir yol kullanabilirsiniz. Bu yol sizi gölün muhteşem manzarasıyla karşılaşacağınız noktaya götürecek.

 

Ovit Dağbaşı Gölü, aynı zamanda Kurbağa Gölü ve diğer iki göl ile komşudur. Ayrıca gölün batısındaki Şeytan Kayaları mevkisinin altında iki küçük göl daha bulunmaktadır.

 

Ancak, bu son iki göle ulaşmanın oldukça zor olduğunu unutmamanız önemlidir. Genellikle yaz aylarında gidilen Göl çevresinde herhangi bir sosyal imkan bulunmamaktadır. Bu doğal güzellikleri ziyaret etmek isteyenler için Ovit Dağbaşı Gölü ve çevresi, muhteşem manzaralar ve doğa harikaları sunuyor. Bu güzellikleri keşfetmek için doğa severler için harika bir seçenek olabilir.

 

Haber : Hüseyin Çatan

En az 10 karakter gerekli
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Laz Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


HIZLI YORUM YAP