DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20719491,33%
Rize
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rizeli, Artvinli hemşerilerim topraklarını satmasın

Rizeli, Artvinli hemşerilerim topraklarını satmasın

ABONE OL
17 Eylül 2023 16:21
Rizeli, Artvinli hemşerilerim topraklarını satmasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rizeli siyasetçi Metin Külünk, Rize ve Artvin’in doğal kaynaklarıyla öne çıktığını belirterek, vatandaşlara topraklarını satmaması yönünde tavsiyelerde bulundu. Külünk, “Buraya gelen kiracımız olsun, mal sahibi değil. Çünkü burası stratejik dönemi çok yükselme döneminde olan bir yer.” dedi.

 

Rize’nin var olan kaynaklarını aktive etmesi gerektiğini belirten AK Parti eski Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk, 5-10 yıl içerisinde Rize’nin dünyanın en dikkat çekici şehirlerinden biri olacağını belirterek, hemşehrilerini topraklarını yabancılara satmamasını yönünde uyardı.

 

Rize’nin yaylaları, su kaynakları ve doğal güzellikleriyle görenleri mutlu ettiğini belirten Külünk, “Bölgemiz özellikle Orta Doğu’nun ilgi odağı konumunda. Rize içerisinde yer alan doğal güzellikleriyle seyahat severlere alternatifler sunuyor. Buna Artvin de dâhil. Çünkü tartışılan küresel ısınma, iklim değişikliği bu tarz tartışmaların en az etkileyeceği bölgelerden birisi konumunda. Bu nedenle de hem Rizeli hemşerilerimiz hem de Artvinli hemşerilerimizden istirhamımız toprak satmasınlar. Buraya gelen kiracımız olsun, mal sahibi değil. Çünkü burası stratejik dönemi çok yükselme döneminde olan bir yer. Bu nedenle toprağımıza sahip çıkmalıyız. Başka bir boyutu daha var, tersine göç hızlanıyor. Bu yüzden tarıma yönelip bu bölgenin daha da kalkınmasını hep birlikte sağlayabiliriz” dedi.

 

Haber : Zeynep Kopuz

En az 10 karakter gerekli
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Laz Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


HIZLI YORUM YAP